Gör om barnets rum som present

Har ditt barn länge pratat om att barnrummet är så tråkigt? Kanske var det mysiga bebisrummet superfint och gulligt men nu är barnet 6 år och vill ha något som passar mer med dess ålder?

Ett tips till födelsedagspresent är att ge barnet ett kort med bilder på olika barnrum och säga att presenten är att ni tillsammans ska fixa rummet! Barnet får titta på bilder och välja vissa saker medan föräldrarna måste tänka lite praktiskt och också ekonomiskt. Sedan är det bara att åka iväg till färg- och tapethandeln och sätta igång! Det roligaste för barnet är troligen själva inredningen så förvänta dig inte att ditt barn orkar vara med under hela processen med att tejpa lister, måla och tapetsera. Däremot ny säng, nya coola affischer på väggen eller andra detaljer som barnet har valt, kommer bli succé! Sedan kan man bjuda in till barnkalas i det nya rummet.

Har man tonåringar hemma som också behöver fräscha upp sitt rum, kanske entusiasmen inte är lika hög, men alla är olika. Man vill lämna barnrummet bakom sig och kanske måla rummet svart, fixa en ny mer vuxen tapet eller sätta upp posters på sina idoler. Fixa några mysiga spotlights och ett bra ljudsystem när man lyssnar på musik eller ser på film på sin dator.

Alla idéer är bra och föräldrarna får diskutera budget och vad som är rimligt att göra. Det viktiga är att man gör detta tillsammans och att tonåringen får välja väldigt mycket, annars blir det inte speciellt roligt. När allt är färdigt kan tonåringen vara stolt över att ha varit med och målat eller tapetserat och kan skryta om det för sina vänner. De i sin tur kanske går hem till sina föräldrar och säger att de också vill göra om sina rum. Kreativiteten sprids vilket bara är sunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *