Leksaker för aktiva barn

Har du ett barn hemma som älskar att hoppa, studsa och springa? Då finns många roliga förslag på presenter.

En egen cykel är säkert en dröm för många barn och de flesta lär sig cykla någon gång mellan åldrarna 4-9 år. Många har dessförinnan kört trehjuling eller kanske provat en kick bike. En cykel skapar en viss frihet och familjen kan tillsammans ge sig ut på cykelutflykter. OBS! Glöm inte cykelhjälmen!

Hopprepet är en gammal klassiker som står sig ganska bra i det stora utbudet av leksaker. Barn i lågstadieåldern hoppar gärna hopprep eller använder en rockring. Båda sakerna är mycket bra för att skapa aktiviteter där barnen får röra rejält på sig.

Bollar av alla de slag går aldrig ur tiden! I princip alla barn gillar att sparka på en boll eller kasta med en boll. Fotbollar, basketbollar, innebandybollar, tennisbollar – det finns ett oändligt antal olika typer av bollar. Utöver bollar för specifika sporter finns givetvis bollar som inte hör till någon speciell gren. Dessa bollar är ofta färgglada och relativt mjuka och kan köpas på alla leksaksaffärer. Söker man specifika bollar som tex en basketboll är det oftast bättre att gå till en sportaffär så att man får dels rätt sorts boll och en bra boll.

Man kan även våga sig på att köpa en skateboard eller en longboard till de mest fartsugna barnen och ungdomarna i present. Här krävs det att de övar lite grann innan man släpper ut dem hur som helst. Det krävs också knäskydd, armbågsskydd och en hjälm, speciellt för de yngre barnen som provar för första gången.

Skidor, bob eller snowboard är roliga vinteraktiviteter. Här krävs en hel del utrustning för att man ska kunna åka i backarna, som skidkläder, hjälm, rätt sorts pjäxor osv men det får man hjälp med i affären där man köper varorna.

När du har köpt klart klappar till dina barn kan det vara en bra ide att slappna av och njuta av lite egentid, något som vi kommer om att när vi får en stund över är att spela lite Keno. Vi tycker att det är det bästa sättet att koppla av, eftersom det är underhållande,spännande och så kräver det ingen stor kraftansträning- Perfekt när man har barn i lite yngre åldrar helt enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *