Presenter till pysslaren

Det här är troligen den allra enklaste kategorin att komma på presenter till! Pyssel kan i princip vara vad som helst där barnets kreativitet får komma till sin rätt.

Måla, klippa, klistra, pärla, bygga – inget är fel och allt är kul.

Här kan verkligen kreativiteten flöda även för den som ska ordna med presenten.

Ett extra roligt tips är att köpa en kista eller någon form av spännande låda som man fyller med mängder av pysselmaterial, som sedan barnet får i present. Är barnet under 8 år ungefär, är detta en verklig toppenpresent! Ögonen kommer att tindra när barnet öppnar den spännande lådan och ser allt innehåll. Pysselinnehåll behöver heller inte vara speciellt dyrt om man samlar på sig små askar, pappersrullar, stuvbitar av tyg, garnrester och olika papper. Komplettera med lim, tejp, roliga pennor, pärlor och glitter så är succén ett faktum.

Lite äldre barn som gillar att pyssla kanske är mer kräsna på materialet. Här duger troligen inte toarullar och tomtegubbarna man tillverkade på dagis längre. Bra och kreativa tips är tavlor där man ska måla efter ett sifferschema eller lite större pärlplatteprojekt, Det finns böcker där man tom kan lära sig att pärla sina egna bilder eller foton, vilket är jättekul!

Går man upp i tonåren slutar många att pyssla men inte alla. Här kan vissa ha lärt sig sticka, virka eller sy och kommit på att det är jättekul. Tänk att kunna skapa sina egna kläder. Andra föredrar att i lugn och ro pyssla med modellbyggen och dessa går att köpa på hobbyaffärer med den inriktningen. Vissa har målat mycket som barn och fortsatt med det och vill då gärna ha lite mer ordentligt konstnärsmaterial som staffli, akvarellfärger och bra penslar. Sådant hittar man i specialbutiker.

Det viktigaste med äldre barn är att man tar reda på vad de gillar att pyssla med så man inte kommer med “fel” saker som present.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *