Presenttips till nyfödda

När någon i bekantskapskretsen nyligen fått barn är det vanligt att man vill ge föräldrarna och barnet en present. Det svåra brukar vara att man kanske inte vet vad föräldrarna redan själva har köpt till sitt barn eller vad närmsta släkten gett dem. Mor- och farföräldrar är gärna snabba på att skämma bort det nya barnbarnet så det är idé att helt enkelt fråga föräldrarna om de behöver något speciellt till bebisen.

När det gäller att ge presenter till en baby får man inse att man egentligen mest köper något för föräldrarnas skull. Bebisen personligen har ingen aning om att den får presenter. Något att tänka på om man vill ge leksaker, är att det inte finns jättemånga leksaker för så små barn. Läser man på information på saker i en leksaksaffär står det ofta att leksaken är till för barn över 3 år. Det beror på att det kan finnas småsaker som en liten bebis skulle kunna få i munnen och i värsta fall svälja, om de lossnar från leksaken. Föräldrar är givetvis tacksamma för att inte få presenter som de måste byta eller spara i 3 år tills barnet är tillräckligt stort.

En bättre ide till ett nyfött barn kan vara kläder. Vill man köpa kläder är det trevligt om man hör efter vilken stil föräldrarna gillar på kläder. Just de allra minsta storlekarna är förhållandevis neutrala plagg, men köper man från storlek 68 och uppåt, finns allt mer att välja på. Ofta uppskattar föräldrar just att man ger lite större storlekar så att bebisen har något att växa in i. De första storlekarna kan ett barn växa ur på bara några veckor eller någon månad så man behöver inte så många plagg i början. Dock tycker i princip alla att det är så supergulliga med de här pyttesmå kläderna och risken finns att föräldrarna står där med en jättehög kläder i storlek 48-54.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *