Presenttips till tonåringar

Tonårstiden kan vara den allra svåraste att komma på presenter till. Det enklaste och ofta mest uppskattade är att ge dem pengar. Det kanske låter tråkigt men många blir verkligen jätteglada över ett kuvert med pengar, eller pengar in på kontot, som är modernt att göra det idag.

Vill man styra lite över var tonåringen ska spendera alla sina pengar, kan man köpa presentkort på butiker där man vet att personen i fråga ändå hänger, och lägger ut pengar. Vanliga ställen tonåringar gärna shoppar på är klädaffärer, tv-spelbutiker, mobilbutiker och snabbmatshak. Konsumtion alltså.

En annan typ av presentkort är på upplevelser. Vet man att just den person man ska uppvakta tycker mycket om att gå på nöjesparker, konserter eller e-sportevents, kan man glädja dem med ett sådant presentkort.

Ännu större gåvor, kanske mest till tonåringar man står relativt nära, kan vara ett rejält presentkort på en resa, som man sedan gör tillsammans! Många vill gärna resa på en sol- och badsemester eller kanske en skidresa. Då är det en perfekt present!

Kurser kanske låter tråkigt men faktum är att det kan finnas spännande saker att göra t.ex på ett sommarlov. Boka en rolig kurs och överraska din tonåring med. Exempel kan vara ett ridläger, dykarkurs, seglingskurs eller matlagning för unga. Det gäller givetvis här att man verkligen vet att personen kommer tycka om det, annars blir det platt fall. Tonåringar kan dessutom vara ganska ombytliga så hör efter innan du bokar. Tycker den 15-åriga coola tjejen fortfarande lika mycket om hästar som när hon var 7?

Ett sista tips är musikinstrument. Många barn provar olika instrument när de är runt 9-10 år och får gå till den kommunala musikskolan. Flera inleder sin musicerande bana där men väldigt många hoppar av efter ett tag. Det som är bra med musik är att det är aldrig för sent att prova igen! Kanske vill tonåringen lära sig att spela gitarr eller keyboard?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *